تاریخ انتشار:  ۱۴۰۲/۰۲/۲۶  -   تعداد بازدید:  141


قرصي براي درمان ترس از ارتفاع
 
متخصصان انگليسي موفق شده‌اند قرصي براي درمان ترس از ارتفاع توليد كنند.
 
به گزارش سرويس بهداشت و درمان ايسنا، درباره علت ترس از ارتفاع مجموعه‌اي از عوامل زيستي و وراثتي در كنار عوامل محيطي و روان‌شناختي مطرح شده است به طوري كه به نظر مي‌رسد در برخي از كودكان كه به طور ذاتي مستعد اين ترس هستند، وجود نوعي فشار مزمن محيطي يا روان‌شناختي لازم است تا يك اختلال ‌ترس كامل شكل بگيرد.
 
اين متخصصان مي‌گويند اگر به افرادي كه ترس از ارتفاع دارند يك قرص هورمون كورتيزول كه به هورمون استرس معروف است داده شود، ترس آنها كاهش پيدا مي‌كند.
 
اين هورمون كه بخشي از واكنش بدن نسبت به خطر است، ظاهرا مغز را براي برنامه‌ ريزي مجدد آماده مي‌سازد تا به طور دائمي بتواند اضطراب‌هاي فرد را از بين ببرد.
 
به گزارش روزنامه تلگراف، آزمايشات روي 40 بيمار مبتلا به ترس از بلندي يا آكروفوبيا نشان داد تركيب قرص كورتيزول با رفتار درماني به ميزان قابل توجهي از ترس اين بيماران مي‌كاهد.
 
بيمار مبتلا به اين اختلال به غيرمنطقي بودن ترس خودآگاه است ولي در عين حال قادر به مقابله با آن نيست. اين ترس به حدي نافذ است كه باعث اجتناب فرد از موقعيت‌هاي هراس‌آور مي‌شود يا حداقل به سختي مي‌تواند موقعيت مذكور را تحمل كند و در صورت مواجهه نيز اضطراب فراواني در وي ايجاد مي‌شود.
 
فرد مبتلا به ترس از ارتفاع ممكن است حتي از تصور قرار گرفتن در ارتفاع يا تصور سرگيجه ناشي از قرار گرفتن در ارتفاع نيز دچار اضطراب شود.
 
خوشبختانه ترس از ارتفاع درمان‌پذير است و بيشتر افرادي كه به دنبال درمان ترس خود هستند به ‌طور كامل بر ترس‌هاي خود غلبه مي‌كنند. درمان ترس‌هاي مرضي نظير ترس از ارتفاع شامل رفتار درماني، آموزش و استفاده از دارو هستند. معمولا براي درمان اين اختلال تركيبي از درمان‌هاي غيردارويي و دارويي استفاده مي‌شود.
 
 
اين متخصصان كه نتايج مطالعات خود را در نشريه پيشرفت‌هاي آكادمي ملي علوم آمريكا به چاپ رسانده‌اند تاكيد دارند كه يافته جديد مي‌تواند به كشف درمان‌هاي موثرتر براي مقابله به انواع اضطراب‌ها و اختلالات رواني از اين قبيل كمك كند.